استفاده از سنگ معرق جهت زیباسازی سنگ کف سالن

سنگ طرح چوب|wood design stones
آشنایی با سنگ طرح چوب و کاربرد آن
۷ تیر, ۱۴۰۰
بهترین سنگ پله قیمت مناسب برای راه پله|Familiarity with staircases
آشنایی با سنگ پله قیمت مناسب برای راه پله
۶ مرداد, ۱۴۰۰
سنگ معرق سنگ کف|mosaic stone

هنر معرق کاری و سنگ معرق

معرق در لغت به معنای وصله، تکه و رگه است. می‌توان هر کار رگه‌داری را معرق نامید. معرق کاری نوعی اثر هنری است که تکه‌های ریز چوب، فلز، کاشی، سنگ و… به زیبایی و در شکل‌های متفاوت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. معرق هنری است که ریشه در تاریخ این مرز و بوم داشته و توانسته در معماری مدرن و طراحی داخلی نیز هماهنگ با هنر معاصر پیشرفت کند. معرق در هر زمینه‌ای که کار شود، می‌تواند به صورت تزئینی یا کاربردی به کار گرفته شود. سنگ معرق در حال حاضر در دکوارسیون داخلی، طرفداران بسیاری دارد.

لابی آپارتمان یکی از اماکن پرکاربرد هنر معرق در ساختمان‌های مسکونی است که جلوه بصری بسیار زیبایی خلق می‌کند. معرق اغلب بر روی چوب خلق می‌شود. به صورت تابلو بر روی دیوار به کار می‌رود. اما این هنر اصیل و ماندگار راه به سایر زمینه‌ها باز کرده و امروزه شاهد معرق سنگی نیز هستیم. سنگ معرق کاری شده یکی از بینظیرترین و لوکس‌ترین مصنوعات سنگی است. معرق سنگی اگر در کف سالن ساختمان به کار رود نمای جذاب و خیره‌کننده‌ای را به ارمغان می‌آورد.

معرق در صنایع سنگی، قرار دادن قطعات کوچک سنگ، فلز و شیشه در کنار هم بر اساس طرح و نقشه‌ی قبلی است. به عبارت دیگر معرق کاری سنگ به معنی بریدن، کنار هم چیدن و چسباندن سنگ‌های زیر رنگارنگ با ابزار برش و سایش می‌باشد.

سابقه‌ تاریخی 

هنر معرق سنگ، وابسته به معماری است. در آثار باستانی به جای مانده مانند کاخ خورشید که متعلق به زمان نادر شاه افشار میباشد، هنر معرق سنگ و حجاری نقوش گل بر روی سنگ مشاهده شده است. همچنین، هنر معرق سنگی را می‌توان در بنای تاریخی خانه خدا که بخشی از مسجد عتیق شیراز است، مشاهده کرد. این بنای تاریخی مربوط به قرن هشتم هجری قمری است. با این وجود زمان پیدایش این هنر زیبا و بی‌بدیل به لحاظ تاریخی نامشخص می‌باشد.

کاربرد سنگ معرق

طراحان دکوراسیون از معرق سنگ برای زیباسازی بخش‌های مختلف ساختمان از قبیل کف لابی، سالن پذیرایی و سالن انتظار، دیوارهای داخلی و خارجی بهره می‌گیرند. همچنین، سنگ معرق کاری شده را می‌توان بر سطوح تخت و بزرگ مانند صفحات میز اجرا کرد.

 انواع 

سنگ معرق در سنگ‌های زیر قابل اجرا و تولید است:

  • مرمریت
  • تراورتن
  • گرانیت

شیوه‌های تولید سنگ معرق

در معرق سنگی هر جز قسمتی از کل می‌باشد. برای رسیدن به هدف از  روش‌های زیر استفاده می‌شود:

  •  معرق دستی یا سنتی
  • سنگ معرق واترجت
  • معرق سی ان سی

دستی یا سنتی: ابتدا یک سنگ ارزان قیمت مانند تراورتن انتخاب می‌شود. در گذشته، طرح مورد نظر را با استفاده از دوده روی سنگ منتقل می‌کردند. اما امروزه از کاغذهای مخصوص نقشه‌کشی استفاده کرده و طرح را در ابعاد واقعی ترسیم می‌نمایند. در مرحله بعد، برای ایجاد فضایی به منظور قرار دادن قطعات رنگی کنار هم دور خطوط نقش‌ها را با نواری از جنس برنز با ارتفاع ۱۰ سانتیمتر می‌پوشانند. در مرحله نهایی، الگوها را از روی نوارهای برنزی می‌برند و با چسب چوب بر روی سنگ با ضخامت ۸ میلیمتر می‌چسبانند. سنگ معرق کاری شده با این روش از استحکام خوبی برخوردار است.

 واترجت: در این روش، طرح مورد نظر با کمک کامپیوتر طراحی و رنگ‌بندی می‌شود. سپس، قطعات مختلف هر رنگ از نقشه‌ اصلی تفکیک شده و نقشه‌ اجرایی آن به زبان دستگاه طراحی می‌گردد. در مرحله بعد، قطعات مورد نظر توسط دستگاه واترجت با آب فشار فوق قوی بریده و آماده مونتاژ می‌گردد. در مرحله نهایی، این قطعات بر اساس نقشه در کنار هم قرار گرفته و با چسب ثابت می‌شوند. واترجت، وسیله‌ای است که توانایی برش انواع مواد را دارد. بنابراین، تولید معرق با این دستگاه محدودیتی در به کارگیری انواع سنگ یا سرامیک را ندارد. ضمن اینکه دقت در روش واترجت بسیار بالا است.

 سی ان سی: این روش نیز مانند واترجت با کمک تکنولوژی کامپیوتر تولید می‌شود. در روش سی ان سی، ابتدا نقشه در کامپیوتر طراحی شده و دستگاه سی ان سی سنگ زمینه را مطابق نقشه به عمق مورد نظر حفر می‌کند. به این مرحله کفتراش می‌گویند. سپس، قطعات سنگ‌های رنگی مطابق نقشه‌ اولیه با روش‌های مختلفی مثلا واترجت، بریده شده و با چسب همرنگ سنگ‌ها در محل مناسبی که با کفتراش مشخص شده چسابنده می‌شود. در نهایت، سنگ‌ها ساب خورده و آماده استفاده هستند. در روش سی ان سی و واترجت طرح‌های بسیار ظریف و زیبا قابل اجرا است.

تنوع محصولات در مجموعه نمایشگاهی سنگ زمردین نما بالا بوده و به راحتی می‌توانید سنگ دلخواهتان را با بهترین قیمت خریداری کنید. برای مشاهده لوکس‌ترین و جدیدترین سنگ‌های طبیعی روی لینک آن کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *